Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Čištění zubů

Dobrý den,někde se uvádí, že po konumaci jídla je dobre nechat po jistou dobu nechat "pracovat" sliny a zuby vyčistit až poté. Jinde se tvrdí, že k čištění má dojít ihned po jídle. Která varianta je správná? Anebo zdali existuje nějaká kombinace, např. po sladkém čistit hned, po běžném jídle počkat atd...děkuji.

Odpovědi na otázku

ihned po jídle
zuby stačí čistit dvakrát denně, ráno a večer. Přes den žvýkejte žvýkačky a používejte mezizubní kartáčky, aby jídlo nezůstalo usazené u dásní.
Ideální je zuby vyčistit okamžitě po jídle, ale ne po kyselých potravinách - citrusy, džusy, víno, kola
zuby čistit ráno a večer, přes den třeba žvýkačku... ale babička si čistila zuby vždy po jídle a také to nebylo vůbec špatné, zuby měla perfektní
čistit zuby ihned a žvýkačky
to je různé, podle toho jak se kdo cítí, někteří lidé si čistí zuby po každém jídle a někdo jen 2x denně
Po jídle stačí si dát žvejku, třeba winterfresh
Čistění 3x denně, je jedno jestli hned po jídle nebo později.
Čištění není zdravé přehánět stačí 2x denně a jinak použít niť, nebo žvýkačky.
čistění zubů a úst není radno přehánět...je to jako s hygienou - ti největší zastánci si uženou alergie....já si čistím zuby klasicky dvakrát denně, někdy třikrát, cítím-li potřebu a stále mám u sebe žvýkačky
Zuby stačí čistit 2x denně, ráno a večer, někdy použít i dentální nit, hodně se používají i žvýkačky (ale bez cukru)
Třikrát denně. Častěji určitě ne kvůli sklovině.
Také si myslím, že zuby stačí čistit dvakrát denně, ráno a večer. Přes den žvýkejte žvýkačky a používejte mezizubní kartáčky, aby jídlo nezůstalo usazené u dásní. Zubní hygienistka vám může dát speciální prášek, který barevně zabarví zbylý plak na zubech.
zuby stačí čistit 2 x denně, pokud je možnost, použijte po jídle dentální nit, pokud ne, vezměte si žvýkačku bez cukru, ale není nutno
ani čištění nepřeháněj,,PH v puse taky má svoje,všeho s mírou,,čistit lehce,,pak Listerin výplach
zuby se mají čistit ráno a večer, po každém jídle žvýkačka :)
já bych čistila 2x denně bezprostředně po jídle (snídani a obědě) a pak těsně před spaním
kdyz neni po ruce kartacek a pasta tak bych si vzala zvykacku po jidle
Zkoušejte žvýkat žvýkačky
Také bych to nestíhala si čistit zuby po každém jídle, a ani se to nedoporučuje
nejlépe je čistit zuby 2x denně měkkým kartáčkem např. Curaprox a poté vypláchnout ůstní vodou. Přes den je lepší používat žvýkačku, která přispívá k produkci slin. Také je nutné dostatek tekutin jinak se usazuje zubní kámen.
2x denne si myslim staci....dostala jsem od zubarky mekky kartacek, ktery se poridit i v lekarne a mezizubni kartacky ruzne velikosti, ale o tom je dobre poradit se se zubarkou....myslim si ze po kazdem jidle kdyz uz tak ustni voda staci :)
dobre su medzizubne kefky...v roznych velkostiach
Já si zuby čistím ráno a večer.. a když na to přijde, tak i odpoledne.. ale musí to být se vším všudy - pořádné vyčištění zubů, zubní nit a ústní voda. Pak si myslím, že by neměl být žádný problém.
Já si tedy zuby vyčistím hned pokud to jde po každém jídle.
Tak čištění zubů po každém jídle, tak to bych nezvládala. To bych musela chodit všude s kartáčkem
Také nejsem pro čištění zubů po každém jídle. Doporučila bych najít si správnou techniku na internetu, koupit si měkký kartáček, se kterým si lze zuby čistit opravdu pět minut, aniž by se poškodily dásně, koupit si mezizubní kartáčky, zubní niť, ústní vodu a toto střídat během týdne. Např.: zuby čistit PĚT minut ráno a večer. Ústní vodu používat kdykoli, kdy se na to cítíte (nepřehánět). Zubní niť třeba 2x týdně. Mezizubní kartáček třeba 2x týdně (i když ten by se měl používat denně - navíc to pomůže k tomu, že vám nepoteče krev, protože dásně si při častém používání zvyknou - ale je to dost drahé).
Dobrý den, osobně bych čištění po každém jidle nedoporučovala a zaměřila bych se spíše pravidelné a kvalitní čištění, čistíme tedy nejlépe tedy ráno a večer. Důležitá je opravdu technika čištění zubů, pokud zuby čistíme nesprávným způsobem, můžeme zuby čistit 100x a stejně si nepomůžeme. Co se týče správné techniky, poradí Vám zubní hygienik či Váš zubař. Naopak, čištění po jídle může být škodlivé a to díky kyselé stravě, např. ovocné džusy, citrusové plody, jogurty apod..konzumace těchto jídel oslabuje zubní sklovinu a pakliže si bezprostředně po jídle vyčístíme zuby, třeba i "agresivnější" pastou, můžeme si uškodit. Po jídle doporučuji ústa neutralizovat čistou vodou či např. žvýkačkou bez cukru. Pokud to nemůžete vydržet, doporučuji alespoň půl hodiny počkat a poté zuby vyčistit. Přeji hodně štěstí